Creëer je eigen Bohemian tuininrichting

Creëer je eigen Bohemian tuininrichting

Er is deze maand geen betere plek om de zomer te vieren dan je eigen tuin. En met de juiste inrichting geniet je al helemaal van het buitenleven. Met een bohemian of boho inrichting bijvoorbeeld. De vrolijke kleuren, sfeervolle lichtstrings en gezellige zithoekjes waaraan deze stijl rijk is, maken van jouw tuin dé plek om er de laatste zomermaand te slijten. In deze blog geven we je tips voor je eigen bohemian tuin.

De basis van een bohemian tuin kenmerkt zich door kleuren als kobaltblauw, aubergine en paarstinten gecombineerd met materialen als hout, koper en terracotta. Deze combinatie levert de mediterrane sfeer op die de bohemian tuin typeert. Lees hieronder op welke manieren je deze sfeer in je tuin integreert.

Gebruik van pallets

Het gebruik van pallets in de tuin is al enige tijd populair. Het zijn geliefde attributen om te gebruiken als tafels, stoelen en banken en passen ook perfect bij een bohemian tuin. Helemaal als je ze in één van de typisch bohemian kleuren verft. Maak de palletmeubels helemaal af met enkele kussens in dezelfde tint.

Buitenkleed en kussens

Typerend voor een bohemian tuin zijn de vele lage, kleurrijke zithoekjes bestaande uit poefjes, kleedjes en kussens. Gebruik als basis de buitenkleden van Fatboy. Deze kleden zijn speciaal bedoeld voor buitengebruik en beschikken bovendien over een Oosterse touch, waardoor ze perfect tot hun recht komen in een bohemian inrichting. Je kunt zoveel ruimte bekleden als je wilt door verschillende kleden aan elkaar te bevestigen. In een bohemian tuin kunnen daarnaast nooit teveel kussens liggen. Varieer in formaat, kleur en prints om een speels effect te creëren.  Zeker in combinatie met de buitenkleden zorg je met (te) veel kussens voor zowel sfeer als comfort.

bohemian tuin

Overige attributen

Om op z’n bohemians te kunnen loungen, mogen ook een hangmat en enkele jaren zeventig Rotan stoelen niet ontbreken in je tuin. Span daarnaast enkele lichtstrings. Deze zorgen naast een bohemian sfeer tevens voor voldoende licht om tot in de late uurtjes van je tuin te kunnen genieten. Ook verschillende lantaarns en kaarsen dragen al erg veel bij aan een bohemian sfeer. Voor beplanting kun je ervoor kiezen om bamboe, olijfplanten, lavendel en munt te planten in vrolijk beschilderde potten. Ook hiermee vul je je tuin met een echte Zuid-Europese sfeer.Fonteyn TV