Bewegen en ontspannen? Dat kan in jouw tuin!

Bewegen en ontspannen? Dat kan in jouw tuin!

Joggen, fietsen, springen, dansen. Nu de zon weer meer begint te schijnen, voelt dat als een uitnodiging om buiten in beweging te komen. En om lekker te luieren. Heb je daar zin in maar doe je dit liever in je eigen tuin? Sport en ontspanning kun je op de volgende wijze combineren:

  1. Krachttraining
    Een matje, gewichten en een zachte ondergrond. Dat is het enige wat je nodig hebt. Een grasveld is hiervoor ideaal, maar je kunt ook handdoeken onder het matje leggen. Vervolgens kun je je spieren gaan trainen, onder meer door sit ups en push ups te doen. Fiets je liever? Plaats dan een hometrainer in je tuin.

  2. Ontspanningsoefeningen
    Zodra je klaar bent met de krachttraining kun je het matje gebruiken om ontspanningsoefeningen te doen of languit op het gras gaan liggen. Heb je geen grasveld? Dan kan het een mooi idee zijn om een hangmat aan te schaffen. Of neem een verfrissende duik in een zwembad.  
    Luieren
  3. Gezond sporten
    Als je op gezonde en leuke wijze sport en ontspanning wil combineren, biedt een spabad uitkomst. In de zwemspa kun je tegen de stroming in op dezelfde plaats zwemmen. En zodra je uit wil rusten, kun je dit systeem uitzetten en genieten van een warm bad. Ga lekker in een stoel zitten en laat de massagejets het werk doen.

  4. Een trampoline
    Heb je kinderen? Dan kun je natuurlijk ook met hen een leuke activiteit plannen. Met een trampoline in de tuin zullen ze zich uren vermaken. En ze vinden het vast ontzettend tof als je meedoet! Zo kun je lekker bewegen en ondertussen plezier met ze maken. Daarna kun je uitrusten. Samen op de trampoline liggen en naar de sterren kijken? Zomaar een idee.

  5. Chillen in de tuin
    Hoe kan het nog meer? Een loungeset is uiteraard het pronkstuk van je tuin, maar het zit ook nog eens zeer aangenaam. Een eenvoudigere manier om te relaxen is er haast niet. Tot in de late uurtjes kun je bijkletsen met familie en vrienden of met een boek in de tuin gaan zitten. Na al die inspanning heb je het dubbel en dwars verdiend!

Wat doe jij om sport en ontspanning te combineren? Voel je vrij om een reactie achter te laten.



Fonteyn TV