Alles wat je moet weten als je een buitenkeuken wilt

Alles wat je moet weten als je een buitenkeuken wilt

Buiten koken en eten is voor veel mensen het toppunt van de zomer. Of dat nu barbecueën is of een compleet kookfestijn in je eigen buitenkeuken. Wat komt er allemaal bij kijken als je zo’n buitenkeuken zou willen en wat is er mogelijk voor verschillende budgetten? We bespreken het in deze blog vol met barbecues, carbecues, pizzaovens, overkappingen en kookeilanden. 

Eerste stap: bepaal je budget 

Met buitenkeukens kun je alle kanten op en je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Voor ieder budget zijn er mogelijkheden om lekker buiten te koken. Maar bij een complete keuken komt natuurlijk meer kijken dan alleen een kookmogelijkheid: denk aan elektriciteit, water en misschien gastoevoer. Dit zijn kosten die je bij je buitenkeuken op zal moeten tellen. Bepaal dus je budget en kijk in hoeverre je uit kunt pakken: maak een goed plan en laat je goed voorlichten. 

Overkapping voor je buitenkeuken: ja of nee? 

Wil je een overkapping zodat je etentje nooit in het water zal vallen? Dat is een overweging die iedereen zal moeten maken die buiten wil koken in Nederland. Het weer is nu eenmaal wisselvallig, ook in de zomer, dus daar moet je rekening mee houden. Een grote overkapping kan ruimte bieden aan het kookgedeelte en bovendien een heerlijke loungeplek zijn (ook als je daar niet eet!). Het levert veel gemak op, maar het zijn ook extra kosten, dus bepaal voor jezelf of dit mogelijk is. 

Buitenkeukens voor iedereen

Met een kleiner budget kun je al prima buiten eten! Een mooie en kwalitatief goede Weber BBQ heb je al in huis vanaf €89,99 en geeft al enorm veel kook- en eetplezier. Zoek je het een prijscategorie verder? Dan zijn de eigen Fonteyn barbecues een heel goede optie en bovendien een lust voor het oog! Neem bijvoorbeeld de Barbecue Colorado, nog steeds betaalbaar en een veelzijdige barbecue uitermate geschikt voor veelzijdig koken: want je kunt grillen en roken en je kunt de temperatuur reguleren zodat je eten dat op verschillende temperaturen bereid moet worden tegelijkertijd klaar kunt maken.

Speciale buitenkeukens waar je iedereen mee verrast!

Zoek je het wat specialer en heb je wat meer te besteden aan je buitenkeuken? Dan hebben we een paar prachtige opties voor je. Let wel, je zal veel avondjes in je tuin moeten organiseren als je één van deze opties aanschaft, want je maakt jezelf hiermee een populaire kok. Wat dacht je dan de carbecue? Je barbecue bevindt zich onder de motorkap van een klassieker: een Fiat 500, Mini Cooper, Citroën 2CV, Renault 4 of VW kever. Hiermee steel je echt de show. Zoek je juist een strakke, moderne en design-manier van opvallen? Dan heb je het OFYR Island nodig. Een lust voor het oog en voor de maag. 

Wil je bekijken wat er allemaal mogelijk is op het gebied van buitenkeukens? Kom inspiratie opdoen in de showroom van Fonteyn! En laat je voorlichten over de mogelijkheden. Fonteyn TV