5 tuinhuis tips waar je vrienden jaloers van worden!

5 tuinhuis tips waar je vrienden jaloers van worden!

Een tuinhuis kan op meerdere manieren gebruikt worden, maar wat je met jouw tuinhuis kan, ligt aan de grootte van jouw tuinhuis. Ook hangen de mogelijkheden af van het type tuinhuis dat je kiest. Wil je er eentje met een overkapping, een tuinhuis met een veranda, of juist een tuinhuis zonder aanbouw? Laat je inspireren en lees in deze blog de mogelijkheden hoe jij je tuinhuis kunt inrichten!

Tip 1: Maak een kantoor van je tuinhuis 

Door de pandemie is thuiswerken een trend geworden en volgens de verwachtingen blijft dit onveranderlijk. Veel mensen hebben te weinig plek binnenshuis voor een aparte werkkamer. Er wordt daardoor veel aan keukentafels, in woonkamers of in slaapkamers gewerkt. Dit is voor de scheiding tussen werk en privé alles behalve handig. Met een kantoortje in jouw tuinhuis kan je na een drukke werkdag je laptop dichtslaan en de deur achter je dichttrekken. De volgende ochtend kan je weer fris gaan zitten en de dag beginnen. Zo separeer je werk en privé, creëer je meer rust en kan je de dag beter afsluiten.

Tip 2: Maak een ‘foute’ kroeg 

Heb je vaak vrienden over de vloer? Tover je tuinhuis om tot een gezellige bar. Dit is een ideale manier om meer privacy te hebben. Maak er je eigen plek van, of transformeer het tot een gezamenlijke ruimte. Dit kan je doen door een bank of tafel neer te zetten die vies mag worden. Leg er leuke spellen neer en wellicht past er wel een dartbord of een pooltafel. Zet er een goed gevulde koelkast neer en maak het leuk met een speels behang dat je normaal nooit in je woonkamer zou ophangen. Zorg dat er muziek opgezet kan worden of dat er juist ontspannen een film gekeken kan worden! Hoe gezellig is dat?

Tip 3: Een extra slaapplek

Mensen zijn creatief en innovatief met kleine ruimtes. Isoleer je tuinhuisje goed en creëer een extra logeer- of slaapkamer. Een slaapplek in een tuinhuis biedt meer privacy. In sommige gevallen is het zelfs een grotere kamer dan in het huis zelf. Je kunt er een knus plekje van maken en het is erg handig als iemand onverwachts wil blijven slapen. Check wel eerst bij de gemeente of dit in jouw geval kan en mag. 

Tip 4: Een hobbykamer 

Een andere mogelijkheid is om er een hobbykamer van te maken. Een werkplek om meubels te maken, spullen te repareren en je gereedschap neer te zetten, dat is voor de meeste mannen een droom. Verder kan je er een ontspanningsplek van maken, waar je mogelijk kunt schilderen. Of maak er een game kamer van. De keuze is reuze! 

Tip 5: Een tuinhuis voor opslag 

Tot slot de meest voor de hand liggende optie: maak er een opslagplek of een garage van. Heb je een scooter of fiets die binnen moet staan? Dan is een tuinhuis de ideale plek. De grasmaaier kan hier veilig staan en de kussen voor je tuinmeubelen blijven hier droog! De kratten bier of voorraad van eten die normaal in de kelder staat kan je hier neerzetten. Richt het in met plankjes en lades. Je kunt hier eigenlijk alles neerzetten en het zo gek maken als je zelf wil! 

Er zijn dus veel opties om je tuinhuis in te richten, bekijk het assortiment tuinhuizen en zie welk tuinhuis bij jou past! Fonteyn TV