5 tips om een zwembad te kiezen dat bij je past

5 tips om een zwembad te kiezen dat bij je past

tuinmeubelenNu de temperaturen naar tropische hoogten stijgen, is een beetje verkoeling meer dan welkom! Even ontsnappen aan de warmte doe je natuurlijk het liefst in je eigen tuin. Als je een eigen zwembad hebt, kun je wanneer je wilt een frisse duik nemen. Voor het werk wat baantjes trekken om wakker te worden of aan het eind van de dag nog even ontspannen in het water: daar zouden wij snel aan kunnen wennen! Zie je een zwembad in je tuin wel zitten en vraag je je af welk type zwembad het meest geschikt is? In deze blog zetten we een aantal mogelijkheden voor je op een rij, zodat jij weet welk zwembad het beste bij je past.

Het hele jaar door genieten van inbouwzwembad

Er bestaan ontzettend veel verschillende soorten zwembaden. Het belangrijkste onderscheid kunnen we maken tussen opzet- en inbouwzwembaden. Wanneer je graag het hele jaar door een zwembad in je tuin wilt hebben, is een ingebouwd bad de meest logische keuze. Kies je voor een opzetbad, dan zet je deze enkel op in de periode waarin je wilt zwemmen.

Een inbouwzwembad is verkrijgbaar in diverse materiaalsoorten, zoals metaal en polyster. Beide materialen zijn erg sterk en gaan dus lange tijd mee. Een belangrijke reden om te kiezen voor een ingebouwd zwembad, is dat je meer vrijheid hebt bij het kiezen van een formaat. Ingebouwde zwembaden zijn namelijk verkrijgbaar in grote maten terwijl opzetbaden vaak een stuk compacter zijn. Bovendien is een ingebouwd zwembad natuurlijk ingegraven, waardoor deze echt een onderdeel vormt van de inrichting van jouw tuin. Juist omdat een zwembad van deze soort het hele jaar door in de tuin ligt, kun je ook een overkapping laten plaatsen. Zo kun je ook genieten van jouw zwembad als het buiten frisser is.tuinmeubelen

Flexibel met een opzetbad

Opzetbaden zijn een goede keuze wanneer je alleen een zwembad in je tuin wilt gedurende de zomer. Ook wanneer je tuin klein is, zijn compacte opzetbaden ideaal. Zwembaden van dit type zet je in een handomdraai op en berg je net zo gemakkelijk weer op. Met name de opblaasbaden van Bestway zijn erg snel op te zetten, omdat je alleen de rand hoeft op te blazen en het bad moet vullen met water voor je erin kunt plonzen.

Zodra het zwemseizoen erop zit, hoef je verder niet meer naar je opzetzwembad om te kijken. Bovendien hebben opzetbaden ook een stuk minder onderhoud nodig dan inbouwzwembaden en zijn ze budgetvriendelijk. Wil je alleen tijdens de zomervakantie genieten van je eigen zwembad? Dan is een opzetbad een goede optie.

Kun jij na het lezen van onze blog nog wel een aantal tips gebruiken? Kom dan eens langs in onze showroom. Hier doe je inspiratie op en kun je advies krijgen van onze experts!


Fonteyn TV