5 redenen om een sauna aan te schaffen

5 redenen om een sauna aan te schaffen

We genieten van nu nog van zomers weer, maar de herfst doet al langzaam zijn intrede. De dagen worden korter, de avonden langer. We nemen plaats op een comfortabele bank met een dekentje en doen de kaarsjes gezellig aan. Of we laten een warm bad vollopen om op te warmen en te ontspannen. Tijdens de herfst is het belangrijk om extra aandacht te besteden aan je gezondheid. Men loopt eerder een griepje op en je weerstand neemt met het wisselvallige weer soms af. Wist je dat je met een sauna beter voor je gezondheid kan zorgen? Bekijk hieronder de vijf redenen waarom jij een sauna zou moeten aanschaffen. sauna aanschaffen

1 Goed voor hart- en bloedvaten

Tijdens een sauna sessie van 10 tot 20 minuten gaat je hartslag met 50-70% omhoog. Hierdoor bereik je dezelfde gezonde voordelen als bij een lichte work-out. De aderen in je lichaam verwijden en de doorbloeding komt goed op gang. Dat is ideaal voor je hart- en bloedvaten.

2 Mooie huid dankzij de sauna

Een fijn effect van het wijder en flexibeler worden van de bloedvaten, is dat er ook meer bloed naar de huid wordt vervoerd. Hierdoor zal je huid beter gevoed worden en sneller herstellen. Daarbij gaan de poriën na eens saunagang openstaan. Door het zweten wordt de huid van binnen goed schoongespoeld. Dat heeft ook een gunstig effect op acne of puistjes.

3 Goed afweersysteem

Door de hitte van de sauna maakt het lichaam meer witte bloedcellen aan. En dat zijn je beste vrienden als het aankomt op een goed afweersysteem of immuunsysteem. Door regelmatig de sauna te gebruiken beschermd je lichaam zich tegen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Dat komt goed van pas tijdens de koude herfst en winter sauna aanschaffen

4 Sauna bij pijnklachten

Ga regelmatig in de sauna en je zal merken dat pijnklachten, zoals spierpijn en gewrichtspijn, afnemen. Daarbij zal niet alleen de pijn verminderen, maar de spieren en gewrichten zullen minder stijf worden. Een sauna helpt ook wondjes sneller genezen. Hierdoor zullen ze minder lang pijn doen.

5 Betere ademhaling door sauna

Mensen met astma, bronchitis of andere aandoeningen aan de luchtwegen zijn enorm gebaat bij het aanschaffen van een sauna. De sauna helpt de slijmvliezen soepeler te worden waardoor vastzittend slijm losraakt en de doorbloeding van de luchtwegen verbetert. Dankzij de sauna kun je makkelijker en dieper ademhalen. Dat is ook gezond voor je lichaam.


Fonteyn TV