4 redenen waarom je vaker in de sauna zou moeten zitten

4 redenen waarom je vaker in de sauna zou moeten zitten

sauna Wanneer je een lange dag hebt gehad, is er niets fijner dan een momentje voor jezelf in de sauna. Even tot rust komen en merken hoe je lichaam automatisch ontspant wanneer je de warme cabine instapt. Vandaag zetten wij 5 redenen op een rij waarom iedereen vaker in de sauna zou moeten gaan!

1. Kom tot rust en geniet optimaal in de sauna

Wie weleens in een sauna heeft gezeten, zal bevestigen dat het een geweldige manier is om tot rust te komen. Een kwartiertje is al genoeg om dit ontspannen gevoel te krijgen. Even geen telefoon, laptop en andere zaken die de hele dag door al zoveel aandacht vragen: het enige wat je hoeft te doen in de sauna is relaxen! Wil je de ervaring extra aangenaam maken voor jezelf? Voeg dan eens aromatherapie toe voor een heerlijk geurende cabine.

2. Verbeterde weerstand dankzij de sauna

Naast de mentale boost die je krijgt in de sauna, heeft ook je fysieke gezondheid hier absoluut baat bij! Een belangrijke reden daarvoor, is de positieve invloed van de sauna op je weerstand. Hoe dat precies zit? De hitte in de sauna zorgt dat de bloedvaten in het lichaam tijdelijk wijder worden, wat zorgt voor een hogere lichaamstemperatuur. Zodra je lichaam weer afkoelt, reageert je lichaam hierop door het aanmaken van afweerstoffen. Zo nu en dan in de sauna zitten kan er daarom voor zorgen dat je minder snel verkouden of grieperig wordt. sauna

3. Een gezonde en mooie huid

Regelmatig in de sauna zitten, is ook erg goed voor je huid! Door de warmte openen je poriën zich en ga je zweten. Op die manier wordt je huid als het ware schoongemaakt: afvalstoffen en vuil worden namelijk afgevoerd. Daarnaast heb je in de sauna een hogere bloedcirculatie en dit verhoogt het zuurstofgehalte in je huid. Het gevolg is een huid die niet alleen gezond is maar er ook stralend uitziet!

4. Verlichting van spier- en gewrichtspijn

Ook voor mensen die last hebben van spier- en gewrichtspijn, is een bezoekje aan de sauna aan te raden. Hiervoor zijn twee redenen. Allereerst zorgt de sauna dat de doorstroming van bloed sneller en beter wordt. Hierdoor wordt de ‘afvalstof’ melkzuur sneller afgevoerd, wat de pijn terugdringt. Daarnaast maakt je lichaam tijdens een saunasessie endorfine aan: een stof die bekendstaat als pijnverlichtend. Met name een infraroodsauna is erg effectief tegen spierpijn. Als je graag vaker in de sauna wilt gaan, is een eigen sauna ideaal! Lijkt dat je wel wat, maar weet je niet precies welke sauna bij jou zou passen? In onze showroom kun je ons ruime assortiment bekijken en alle vragen die je mogelijk hebt, stellen aan onze adviseurs. Wie weet profiteer jij binnenkort dan van alle voordelen die de sauna te bieden heeft!


Fonteyn TV