5 Artikelen

Filteren
Tonen als Lijst Foto-tabel
per pagina
Filteren

Wat is een BBQ smoker?

Een BBQ smoker is niet alleen qua look anders dan de reguliere barbecues, maar ook qua functionaliteiten. Wat een BBQ smoker uniek maakt is dat het de mogelijkheid biedt om vlees te roken of langzaam op een constante temperatuur te garen, zonder dat je het direct boven de hittebron plaatst. Dit maakt de kans op aangebrand vlees kleiner, wordt het vlees malser en krijgt het vlees een authentieke rooksmaak. Het idee van traag vlees bereiden is al een eeuwenoud concept en is tegenwoordig dé trend van het moment onder de échte BBQ-fans. Houd er wel rekening mee dat het barbecueën met een BBQ smoker anders is dan dat je met een gewone BBQ bent gewend: hoewel het ontzettend smaakvol is en een leuke activiteit kan zijn als je gek bent op koken, kost het wel meer voorbereidingstijd.

Hoe maak je gebruik van een smoker?

Deze smoker barbecue werkt net even iets anders dan je misschien gewend bent van de reguliere barbecues. Bij een reguliere bbq leg je namelijk het vlees op de hittebron, maar bij een smoker komt de hitte van een aparte ruimte. Door het vuur met briketten aan te stoken in de smokerbox, stroomt de hitte en rook via een aparte ruimte naar de ruimte waar je het vlees op legt. Pas als de smoker op een temperatuur van 120 graden Celcius is, is de smoker bbq klaar voor gebruik. Vervolgens kun je een het rookhout, hout dat extra aroma's afgeeft tijdens het roken, op de briketten leggen. Vervolgens is het belangrijk dat je een pannetje of schaal met water in de vleesruimte zet, zodat het vlees extra sappig en mals blijft.

BBQ smoker kopen bij Fonteyn?

Je vindt bij Fonteyn altijd de beste bbq smoker aanbiedingen. Graag verwelkomen wij je in onze grootste Outdoor Living Mall van Europa. Met keuze uit meer dan duizenden producten vind je hier altijd jouw smoker waar naar je op zoek bent. Onder het genot van een kop koffie adviseren- en helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuze. Goede service verlenen staat bij Fonteyn op nummer een. Wil je meer weten over onze barbecue smokers? Neem gerust contact met ons op via telefoonnummer +31 (0) 577 456 040 of ons contactformulier.